Live at the Brons 2013

07:20:56 - Henk Schouten

In het weekend van 22 en 23 juni werd voor de 2e keer het benefietfestival Live at the Brons gehouden te Zutphen. Een familiefestival met kunst, theater en muziek. De opbrengst was voor Stichting Leergeld en kinderboerderij De Schouw.
In de 3 kunsttenten draaide het om interactie. Bezoekers konden deelnemen aan diverse workshops als vilten, figuurzagen, kleien, houtbewerking, lino’s maken, vouwen, teken- en schilderboekjes maken, tekenen, schilderen en kunst maken van afval. Verder was er een plek voor schminken, bodypainting, tattoos spuiten, verkoop van knuffels en een wijnproeverij.

kunsttenten

Naast het organiseren van deelnemers voor de kunst was mijn aandeel het geven van een workshop kunst maken van afval en een afvaltotempaal maken. Ik had in de tent een houten paal van 2,5 meter hoog voorzien van 4 poten met daarnaast een afvalberg uit 12 vuilniszakken. Dat afval hadden buren voor mij verzameld en schoongemaakt.

bouwen aan de totempaal I

Plastic materiaal als drinkflesjes, bakjes, tubes, bloempotten, etc. Ook kartonnen melk- en drankverpakkingen. Daarnaast heeft een kunstvriendin, Dannie Siebers, mij geholpen aan materiaal van de kringloop zoals klein speelgoed, versieringen en schroot (bv. een theemuts, wereldbol, toetsenbord, brillen, schoenen, delen van een spinnewiel, computer, etc).

bouwen aan de totempaal II

Dannie heeft mij ook geholpen met de workshop en de afvaltotempaal. Beide onderdelen zelf doen was geen optie. Het was een doorslaand succes. Kinderen (en ouders) konden zich uitleven door hun fantasie te gebruiken met het samenstellen van leuke objecten. Die creaties konden naar huis worden genomen tegen betaling van 1 muntje (€2,50) voor het goede doel of ze konden gratis worden bevestigd aan de afvaltotempaal met tape en/of bindstrips.

schilderen bij de totempaal

Na afloop van het festival werd de paal opgehaald door een vrachtwagen van de Gemeente en is van het festivalterrein naar het Gemeentehuis van Zutphen gebracht. Daar heeft het, na overhandiging aan de wethouder kunst/cultuur Hans la Rose, een tijdelijke plek gekregen.

Afvaltotempaal in het Gemeentehuis

artikel afvaltotempaal Gemeentehuis Zutphen