21 maart 2015 - Nationale vrijwilligersdag NL.Doet

22:22:19 - Henk Schouten

Bij Groot Hungerink in Eefde was het een bijzondere dag voor de cliĆ«nten. Ze mochten onder mijn begeleiding meedoen aan een workshop schilderen met als doel te komen tot een gezamenlijk gemaakt kunstwerk. Zo’n 40 cliĆ«nten en een groepje vrijwilligers hebben tussen 10.00 en 15.00 uur een object onder mijn begeleiding gerealiseerd.

Trajectum 1

Het object bestaat uit een sokkel van een acacia boomstam, een koker van groen gaas en 110 “bladeren” van ca. 35 cm lengte, gemaakt van textiel en tweezijdig voorzien van kunsthars. De bladeren zijn beschilderd met 4 kleuren, n.l. licht olijfgroen, vermiljoen, warm geel en violet. Totale hoogte is 140 cm.
Er is met veel enthousiasme gewerkt aan het schilderen, er ontstond een verzameling van bladeren met op elk blad een uniek en mooi ontwerp, zowel op de voor- als de achterkant. Na droging zijn de bladeren door de mazen gevlochten en vastgemaakt.
Het gaas verbeeldt de bescherming die Groot Hungerink tijdens hun verblijf biedt. Sommige bladeren blijven liever binnen het raamwerk, anderen wurmen zich naar buiten, naar het licht toe. De bladeren werken zich omhoog, net zoals de mensen zich met hulp van de begeleiders zich ontwikkelen en toegroeien neer meer vrijheid. Een blijvend boeket aan de entree ter ere van de nieuwbouw.

Trajectum 2

Trajectum 3

Trajectum 4

Trajectum 5

Trajectum 6